ПАЛЕ- Од четвртка на Палама „Дани руског филма“

128

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Српским одјељењем Међународног фонда духовног јединства православних народа, организује „Дане руског филма“ на Палама од 27. до 29. априла.

На програму ће бити три филма новије продукције и то „Небо“, „Од дужности и заклетве не одступај“ и „У подножју висине“, најављено је из Кинотеке Републике Српске.

Фестивал ће бити отворен у четвртак, 27. априла, а на програму је филм „Небо“ из 2021. године чију режију потписује Игор Копилов.

Главне улоге тумаче Игор Петртенко, Иван Батарјев, Сергеј Губанов и Марија Миронова.

„У средишту приче су два главна лика – потпуковник Сошников и капетан Муравјов. Два различита лика, двије различите судбине, којима је суђено да се споје у војној бази Хмеимим“, наводи се у саопштењу.

У петак, 28. априла, на програму је документарни филм „Од дужности и заклетве не одступај“ који говори о судбини изузетног архитекте династичких породица царске Русије и краљевске Србије Николају Краснову, архитекти са највише објеката проглашених за споменике културе у Србији.

Филм су режирали Алексеј Буркин и Елена Громова.

У суботу, 29. априла, на програму је филм „У подножју висине“ из 2018. године који говори о седамнаестогодишњем Алексеју, скијашу и спортисти који мора да се суочи са новом реалношћу након што у несрећи остане без ногу.

Главне улоге тумаче Павел Шевандо и Наталија Бергер, а режију потписују Константин Кутујев, Јана Пољаруш и Тамара Цоцорија.

Све пројекције биће одржане у биоскопској сали Културног центра Пале са почетком у 18.00 часова. Улаз за публику је слободан.

/Срна/