ПАЛЕ- Отворено клизалиште на радост малишана

87

На паљанском Студентском тргу вечерас је уз дјечију журку, маскоте, аниматоре и Дједа Мраза отворено клизалиште са правим ледом које ће, на радост најмлађих Паљана, бити у функцији до краја фебруара.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су клизалиштем жељели да обрадују малишане са Пала, али и све госте који долазе у ову локалну заједницу и град Источно Сарајево.

„Прави лед биће атракција, а вечерас се по посјећености види да је то пун погодак. Трудићемо се да лед одржавамо. На овај начин употпуњујемо туристичке садражаје и промовишемо све што Пале и град Источно Сарајево имају“, изјавио је Југовић новинарима.

Југовић је рекао да ће на клизалишту тренирати и карлинг репрезентација БиХ коју чине Паљани који ће у одређеним тренуцима усавршавати своју вјештину, али и заинтересованима демонстрирати правила овог спорта.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је клизалиште отворено у оквиру манфестације „Паљанска зима“, као аспект који ће употпунити зимски амбијент на Палама.

„Клизати могу сви – од најмлађег до најстаријег. Није случајно што смо изабрали овај период, с обзиром на то да је ускоро Сретење, када нас посјећује велики број људи из Србије. Клизање је додатан и одличан садржај који, поред скијања на Јахорини и Равној планини, употпуњује туристичку понуду“, истакао је Иконић и навео да су се увезали са школама и вртићима како би клизали у терминима који њима одговарају.

Термин клизања од један час кошта четири КМ, од чега се једна КМ односи на изнајмљивање клизаљки. Кориштење клизалишта у једном термину и са властитом опремом кошта три КМ.

Клизалиште ће бити отворено сваког дана од 10.00 до 22.00 часа.

/Срна/

фото: РТВИС