ПАЛЕ- Сутра отварање Центра за рани раст и развој

410

На Палама ће сутра, у оквиру Дјечијег центра „Бубамара“, бити отворен Центар за рани раст и развој, а најбољи начин и вријеме да се исправи било какво одступање од норматива раста и развоја дјетета је узраст до седам година, најавили су из ове образовне установе.

Такав центар до сада није постојао на подручју Сарајевско-романијске регије, навели су из Дјечијег центра и изразили задовољство што ће бити код њих у вртићу.

„Пружаће услуге свим малишанима Сарајевско-романијске регије, не само дјеци која иду у наш вртић. У његовом раду учествоваће обучени професионалци из области педагогије, психологије, социјалне заштите, педијатри и васпитачи“, истиче се у саопштењу.

Отварању Центра присуствоваће водитељ Одјељења здравствене заштите Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске Марина Милосављевић, начелник општине Пале Бошко Југовић, замјеник амбасадора Аустрије у БиХ Никол Хардвик, представник Уницефа у БиХ Ровнак Кан, те директори јавних установа укључених у рад Комисије за социјалну заштиту и инклузију општине Пале.

Отварање је најављено у 12.00 часова.

/Срна/