ПАЛЕ- Сутра први хуманитарни светосавски бал

274

Први хуманитарни светосавски бал, у организацији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржан сутра на Палама, а прикупљена средства намијењена су за финансирање боравка дјеце са Косова и Метохије на Јахорини.

Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого изјавио је Срни да је ријеч о хуманитарном догађају и да би они који желе да присуствују требало да издвоје по 50 КМ и тако помогну да дјеца са Косова и Метохије дођу на Јхаорину да науче да скијају.

„Циљ је да око 20 дјеце лошег имовинског статуса у марту дође на планину, ужива у њеним љепотама, као и љепотама Пала. Желимо да створе лијепу успомену“, појаснио је Ђого.

Он је изразио увјерење да ће балу присуствовати бројни суграђани, привредници, представници јавних институција, који се неће устручавати да покажу умијеће плеса.

Према његовим ријечима, бал ће својим присуством уљепшати и музички састав „Катера“ из Источног Сарајева, Културно-умјетничко-друштво „Младост“ са Пала и Српско пјевачко друштво „Слога“ из Сарајева.

Ђого је рекао да на овај начин настављају да баштине лијепу традицију, која је стицајем ратних околности прекинута.

Хуманитарни светосавски бал биће одржан у холу Економског факултета на Палама
у 19.00 часова.

/Срна/