ПАЛЕ- Усвојена одлука о додјели општинских признања

266

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас одлуку о додјели награда и признања поводом празника општине за четири колектива и четири појединца за допринос у развоју ове локалне заједнице, као и одлуку о одобравању средстава Комуналном предузећу „Градске топлане“ у износу од 750.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је новинарима да је донесена одлука о наградама и признањима које ће бити уручене на свечаној скупштини поводом Дана и крсне славе општине Велике Госпојине.

Југовић је истакао да се одобравају средства Комуналном предузећу „Градске топлане“ на Палама у износу од 750.000 КМ за потребе покрића губитка која се односе на измирење обавеза према добављачима енергента.

„Одлука је донесена како би санирали губитак предузећа и како би омогућили набавку енергента за сљедеће сезоне, што је неопходно. Морамо помоћи јер је општина оснивач тог предузећа“, рекао је Југовић и додао да је на скупштини било ријечи и о стању из области аграра, у области туризма и урбанизма на подручју општине Пале.

Када је ријеч о области урбанизма, Југовић је навео да су разговарали о формирању зона на подручју Равна планина и Прача, с обзиром на то да се ту мора ставити под контролу изградња капацитета и продаја.

Југовић је навео да ће на сљедећем засједању Скупштине разговарати о ребалансу буџета општине.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да су на данашњој сједници кренули у припремање прославе Дана и крсне славе општине и тиме донијели одлуку о додјели појединачних и колективних награда и признања.

За појединачне награде изабрани су замјеник министра одбране у Савјету министра Александар Гогановић, припадник Републичке управе цивилне заштите Српске Војислав Брезо, некадашњи начелник Пала Слободан Савић и најбоља фудбалерка БиХ Марија Ана Милинковић.

Стајчић је истакао да су за колективне награде изабрани Фудбалски савез Републике Српске, Културно-умјетничко друштво „Младост“ са Пала, паљанско Православно удружење „Свети Сава“ и мјесна заједница Станица на Палама.

/Срна/