ПАЛЕ- У акцији чишћења прикупљено 1.500 врећа отпада

437

У дводневној акцији прољећног чишћења на подручју општине Пале прикупљено је више од 1.500 врећа отпада који је одвезен на градску депонију.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да је акција окупила више од 500 учесника – радника општинских предузећа и установа, ђака и студената, чланова спортских, невладиних и организација младих при политичким партијама, удружења грађана и заједница етажних власника.

Он додаје да је на подручју Пала, Подграба и Мокрог прикупљено више од 1.500 врећа отпада, а прање и дезинфекцију улица обавили су радници и механизација предузећа “Kомунално” и припадници Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево.

Југовић је истакао да је циљ дводневне акције, која је реализована уз поштовање свих епидемиолошких мјера, био да се анимира јавност и укаже на потребу да се више брине о природи и животном окружењу.

“Вјерујемо да смо успјели у томе. Посебно ме радује самоиницијативни одзив великог броја грађана који су подржали ову активност и сви заједно послали снажну поруку да и као појединци, али и као локална заједница у цјелини, треба да цијенимо природу и желимо да допринесемо очувању чисте и здраве околине”, навео је Југовић.

Према његовим ријечима, општина Пале планира да у наредних десетак дана организује још једну масовну акцију чишћења, а њен циљ је да се очисти сав отпад дуж магистралног пута од Љубогошта до Пала и регионалне саобраћајнице од Пала до Јахорине.

Југовић и општинско руководство захвалили су свим учесницима акције и позвали грађане да се и у наредном периоду одазову сличним активностима.

/Срна/