ПАЛЕ- У потрази за скривеним благом природе око 150 основаца

170

Основци са подручја града Источно Сарајево, њих око 150, учествовали јуче су у манифестацији „Скривено благо природе“ у Ски-центру „Равна планина“ на Палама.

Ученици су се, под будним оком организатора, учитеља, наставника кретали пјешачким стазама кроз природу Равне планине и уживали у тражењу блага, као и у дружењу и представи прилагођеној њиховом узрасту.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је новинарима да је циљ едукација најмлађих и заштита животне средине, те да на овај начин желе да дјецу одвоје од рачунара, мобилних телефона, да им приближе природу, али и да науче које су природне љепоте града Источно Сарајево.

„Природа је то благо које треба да нађу. То смо приредили на њима прихватљив начин – имали су симпатичне мапе на којима је означено благо“, истакао је Иконић.

Он је рекао да ће се трудити да манифестација буде традиционална као она на Требевићу „Мединим стопама“ и да створе услове да што више дјеце изведу у природу.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман рекао је да град Источно Сарајево подржава овакве и сличне манифестације јер окупљају основце у природи, развијајући тако здрав начин живота.

Организатор манифестације је Спелеолошко-еколошко друштво „Орловача“. Покровитељи су град Источно Сарајево и градска Туристичка организација.

/Срна/