„ПАЛЕ- Фирма „Мраз“ израђиваће хируршке униформе и опрему за Болницу „Србија“

1125

Предузеће „Мраз“ из Пала израђиваће хируршке униформе и опрему за операционе сале Болнице „Србија“ договорено је на састанку начелника општине Пале Бошка Југовића, директора болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојше Шешлије и директора предузећа „Мраз“ Радета Ковачевића.

Састанку су присуствовали и вржилац дужности директора Дома здравља Пале Иван Шарац и доктор Милорад Шупић.

Шешлија је захвалио Југовићу за вриједну донацију хируршког веша, без којег ниједна болница, ни операциона сала не може да функционише.

„Посебно нам је задовољство што то можемо наћи у самој општини Пале, у фирми `Мраз` која ће за наше потребе израдити веш од најквалитетнијих материјала и по стандардима ЕУ. Фирма је до сада имала сарадњу са Клиничким центром у Љубљани, а ово је први пут да се са оваквим материјалима и квалитетом ради за здравствену установу у Републици Српској“, рекао је Шешлија новинарима након обиласка предузећа.

Шешлија каже да је ријеч о количини неопходној за функционисање свих операционих сала у болници „Србија“, у наредних пет година.

Југовић је истакао да ће помоћи финансирању опреме која је у првој фази потребна за хируршко особље у болници „Србија“, а све с циљем враћања повјерења пацијената, грађана у ову здравствену установу.

„Желим да вратим њихово повјерење јер су у болници створени сви услови за рад, посједује особље, опрему, а посебно што је хируршки блог премјештен у нови објекат“, навео је Југовић.

Директор предузећа „Мраз“ Раде Ковачевић је захвалио свим учесницима састанка што су посјетили ово предузеће као и за све напоре које улажу за опремање болнице „Србија“ у Источном Сарајеву.

„Ми смо као фирма спремни да изађемо у сусрет и направимо опрему која им је потребна. Желимо да се усагласимо са начелником Југовићем око финансирања и најповољнијих цијена како би и ми дали свој скромни допринос у опремању болнице“, истакао је Ковачевић.

 

/Ис радио/