СОКОЛАЦ- Изабрано руководство борачке организације

1119

За предсједника Скупштине Борачке организације општине Соколац поново је изабран Жељко Лалић, а за предсједника ове организације Миладин Гашевић, на мандат од четири године.

На овој изборној скупштини за предсједника Одбора породица погинулиг бораца, који дјелује при општинској Борачкој организацији, поново је изабран Марко Јовановић, а за предсједника Одбора ратних војних инвалида Њего Јанковић, те 11 чланова предсједништва ове општинске организације.

За делегате у Скупштини Борачке организације Републике Српске избарани су Жељко Лалић и Њего Јанковић.

Лалић је рекао Срни да су борачке категорије незадовољне својим статусом у заједници и да ће представници борачких организација настојати да то стање поправе.

“Највеће нездовољство имамо код демобилисаних бораца, који очекују да дође до измјене Закона о пензијско-инвалидском осигурању Републике Српске, да би демобилисани борци са 65 година који немају 15 година радног стажа, могли остварити право на пензију”, навео је Лалић.

Он је истакао да ће борачке категорије тражити од Борачке организације Републике Српске да утиче на више нивое власти да се донесу закони којим ће бити побољшан положај тих категорија, посебно демобилисаних бораца који су то и заслужили.

 

/Срна/