ПАЛЕ- Јахорина Филм Фестивал биће затворен сутра

1281

На Палама би сутра требало да буде завршен 11. Међународни фестивал документарног филма, туризма и екологије „Јахорина филм фестивал“, током којег ће бити приказано 111 филмова из 36 земаља.

На фестивал је ове године пристигло 987 филмова из 66 земаља, од чега је комисија одабрала 111 филмова из 36 земаља.

Након церемоније свечаног отварања, приказан је филм прослављеног српског режисера Емира Кустурице „На млијечном путу“, а све фестивалске пројекције биће одржане у хотелу „Дамис“ на Палама.

Фестивалске награде „Златни јавор“ биће додијељене за најбољи играни и документарни филм, одвојено у регионалној и међународној конкуренцији, те за најбољи филм из БиХ, као и Гран при за најбољи филм на фестивалу.

Награде ће бити додијељене и за најбољи експериментални филм, студентски филм, затим еколошки, као и туристички филм.

Награде за најбоље еколошке пројекте у БиХ, у сарадњи са ентитетским фондовима за заштиту животне средине, додијељене су јуче у хотелу „Хилс“ на Илиџи.

О наградама Фестивала одлучиваће петочлани жири на чијем је челу режисер из Београда Драгомир Зупанц, а чланови су професор на Академији сценских умјетности у Сарајеву Миралем Зупчевић, редовни професор и драмски умјетник из Источног Сарајева Љубо Божовић, универзитетски професор из Сарајева Бесим Спахић и режисер из Загреба Споменка Сарага.