СОКОЛАЦ- Мост пријатељства са општином Медвеђа из Србије

1335

На Градском стадиону Бара у Соколцу одржан је фудбалски турнир – Скуп ветерана „Соколац 2017“. Тим поводом осим спортиста из Медвеђе, општину Соколац посјетио је и предсједник општине Медвеђа, Небојша Арсић.
Ова традиционална спортска манифестација окупља некадашње асове фудбалских клубова, а за циљ има много више од спортског надметања, јер је већ одавно попримила облике пријатељства и зближавања, не само спортиста, него је повезала и представнике локалних власти из општина учесница скупа.

У кабинету начелника општине Соколац, Милована Бјелице уприличен је пријем за делегацију општине Медвеђа као и за спортисте из Источног Сарајева. Разговарало се о будућој сарадњи ових локалних заједница, а покренута је и иницијатива о потписивању Споразума братимљења општина Медвеђа и Соколац. Након пријема гости су посетили Војничко – спомен гробље Мали Зејтинлик и Цркву Светог Великомученика Георгија на Равној Романији.

Након обиласка Сокоца, одигране су три утакмице између „Јабланице“ и „Гласинца 2011“ а дрес је обукао и предсједник општине Медвеђа и на овај начин турнир учинио још забавнијим. Побједнички пехар на крају турнира подигла је екипа домаћина из Сокоца, а након сјајне атмосфере на терену, уприличена је свечана вечера где је настављено дружење спортиста.