ПАЛЕ- Још један случај заразе, укупно пет

931

На подручју општине Пале још једно лице је позитивно на вирус корона, рекао је Срни координатор квалитета Дома здравља „Пале“ Небојша Тановић, додавши да је до сада укупно заражено пет особа.

Тановић је истакао да је ријеч о жени средње животне доби која је због повишене тјелесне температуре пребачена на посматрање у Болницу „Србија“.

Он је додао да су умјерени налази крвне слике зараженог пацијента.

Према његовим ријечима, новозаражено лице није навело контакт са неком од прије позитивним особама, док ће њени блиски контакти, двије особе, бити тестиране у понедјељак, 29.јуна.

Тановић је навео да се под здравственим надзором налази 10 особа, те апеловао на грађане да се и даље стриктно придржавају прописаних мјера заштите од новог вируса корона, ношења маски и социјалне дистанце, које је препоручио Институт за јавно здравство Српске да би у што већој мјери спријечили ширење ове инфекције.

У Палама је, послије дуже времена, 17. јуна забиљежен случај вируса корона код мушкарца средње животне доби који је стигао из иностранства, а који је заразио и два лица из породице старије животне доби.

/Срна/