СОКОЛАЦ- Пријем за најбоље средњошколце

637

Начелник општине Соколац Милован Бјелица примио је данас ученика генерације Срењошколског центра „Василије Острошки“ и ђаке који су у средњој школи имали све одличне оцјене, те им уручио прикладне новчане награде.

Награде су уручене ученику генерације Ани Нешковић и ученицима који су имали све петице у средњој школи – Банету Симићу, Ани Мандић, Мирјани Петровић, Татјани Гутаљ и Горици Тадић.

Ученик генерације Ана Нешковић каже да планира да упише електротехнику у Новом Саду, Београду или Источном Сарајеву јер своје даље школовање види у тој области, која која доноси напредак заједници и њој као младом човјеку.

Бјелица је рекао да Соколац годинама брине о младима и чини све да им омогући даље школовање, али и да очекује да се након тога врате у своју локалну заједницу, гдје постоје добри услови за живот.

Он је упознао будуће студенте о активностима које спроводи локална управа и о реализацији низа пројеката којима се отвара велика перспектива пред овом општином.

„Соколац је изњедрио велики број успјешних људи, посебно у посљедњем вијеку и од вас очекујемо да допринесете даљем развоју ове општине и да се након школовања вратите овдје, гдје је и најљепше“, поручио је Бјелица.

Директор Средњошколског центра „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић рекао је Срни да је поносан на то да од прошле године ученици у овој школи, осим општег, могу да упишу и рачунарско-информатички смјер Гимназије, што сматра једним од важних корака за будућност младих у овој средини.

Максимовић је рекао да су ове године средњошколско образовање у овој установи завршилла 83 ученика у школи на Сокоцу и 16 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

/Срна/