ПАЛЕ- Кошаркашки турнир „Богдан Боћа Лучић“ окупио 30 екипа

919

Меморијални кошаркашки турнир „Богдан Боћа Лучић“ који је почео на спортским теренима „Станица Пале“, у оквиру Госпојинских свечаности, окупио је 30 екипа са Пала, Сокоца, Источног Сарајева.
На 10. турниру учествује 16 сениорских, шест јуниорских и по четири екипе у конкуренцији дјеце до 2005. годишта и дјевојчице.

Предсједник Организационог одбора Ивица Топић рекао је да је овај турнир, у четири категорије, посвећен мјештанину Богдану Боћи Лучићу који је на Палама промовисао кошарку.

Топић наводи да је мјесна заједница, захваљујући промотивним активностима, успјела да привуче такмичаре из других регија и истиче да број екипа показује напредак.

Он додаје да ће бити одигране двије ревијалне утакмице – утакмица ветерана, другова Богдана Боће Лучића, и утакмица чији је циљ сјећање на дјецу погинулу у саобраћајним несрећама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да турнир постаје све озбиљнији, што потврђује присуство 120 младих кошаркаша.

Југовић је истакао да је општина дала подршку и да ће тако бити и даље.

Задовољство због све већег броја учесника изразио је и предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица.

„Ово је лијеп турнир, имамо вјештачку подлогу ове године, боље освјетљење“, навео је Ласица.

За сутра је најављен „Пикси куп“ који почиње на Јахорини, а у петак, 30. августа, у 19.00 часова концерт Културно-умјетничког друштва „Младост“.

Госпојинске свечаности биће завршене Меморијалним турниром у женској одбојци „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“ у Спортско-пословном центру „Пеки“.

 

/Срна/