ПАЛЕ- Мушка одбојкашка репрезентација Србије стигла на припреме

1477

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије стигла је на Пале гдје ће, до 25. августа, обавити дио припрема за Свјетско првенство у Бугарској и Италији.

Селектор репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да ће припреме обухватити четири циклуса по три дана, а планирано је да у Спортској дворани “Пеки” обаве најважнији дио у смислу базне припреме.

“Оно што смо радили у Београду био је само увод за ово овдје што нас чека. На припреме је стигло 19 играча који ће наредних 15 дана тренирати напорно, јер злато морамо освојити”, истакао је Грбић.

Он је рекао да је репрезентација одлучила да поново дође на Пале јер су услови идеални, људи гостопримљиви и зато што ту имају изолованост у раду како би се могли максимално концентрисати на припреме.

Грбић је најавио да ће бити одржан отворени тренинг за публику са Пала, која је то заслужила.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин изразио је задовољство што већ други пут борави на Палама, јер су им припреме прошле године донијеле и срећу.

“Искористили смо прилику да и ове године дођемо. Осам дана смо тренирали у Београду, радили на техници, али овдје ће кренути прави тренинзи. Циљ нам је освајање златне медаље”, истакао је Подрашчанин.

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије, која је синоћ допутовала на Пале, учествоваће на Свјетском првенству у Софији, Варни и Русеу у Бугарској и Барију, Болоњи, Фиренци, Милану и Торину у Италији.

На Палама тренутно борави и женска одбојкашка репрезентација Србије која ће се до 18. августа припремати за Свјетско првенство у Кини.

/Срна/