ПАЛЕ- На посао чека 31 дијете погинулог борца

940

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина изјавио је данас да на подручју ове локалне заједнице 31 дијете погинулог борца чека да буде радно ангажовано, те додао да је ова организација својим ангажманом успјела да запосли више од 60 дјеце погинулих бораца у овој локалној заједници.

„Према подацима Завода за запошљавање Српске, двадесеторо дјеце завршило је факултет и обавило приправнички стаж и потребан им је посао, а са средњом школском спремом је 11 дјеце погинулих бораца“, изјавио је Парађина на конференцији за новинаре на којој је било ријечи о проблему запошљавања дјеце погинулих бораца.

Према његовим ријечима, Борачка организација Пале је својим ангажманом успјела да запосли више од 60 дјеце погинулих бораца у овој локалној заједници.

Парађина истиче да је Борачкој организацији приоритет запошљавање дјеце погинулих бораца, поготово у породицама у којима има двоје дјеце која су одрадила приправнички стаж и ниједно није радно ангажовано, да се из тих породица запосли по једно дијете, као и да приоритет у запошљавању буде социјални статус.

Према његовим ријечима, ова организација потенцира и питање побољшања материјалног статуса борачких категорија, те повећање личних и породичних инвалиднина које су посљедњи пут повећане 2008. године, као и да борачки додатак сви добијају на мјесечном нивоу.

Он је додао да у паљанској Борачкој организацији имају јасан став о томе да живот дат за Републику Српску мора бити испред сваке партијске књижице.

Парађина подсјећа да је Борачка организација прошле седмице одржала састанак са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем о запошљавању дјеце погинулих бораца.

Он је навео да је Вишковић рекао да ће Влада Српске донијети одређене мјере којима ће обавезати локалне заједнице, јавне институције, предузећа и друге службе да, у складу са законским рјешењима, наставе приоритетно запошљавати дјецу погинулих бораца.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Пале Ђорђе Ристичевић рекао је да у овој организацији активно раде на унапређењу питања запошљавања дјеце погинулих бораца, иако понекад то иде тешко.

/Срна/