СОКОЛАЦ- Бјелица донирао заштитну опрему основној и средњој школи

826

Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, коју је изазвао корона вирус, као и мјере које се спроводе у сврху заштите од ове заразне болести, веома су отежале рад образовних институција. Средње и основне школе, просвјетни радници и ученици суочили су се са новим програмом рада који подразумијева обавезно ношење заштитних маски, социјално дистанцирање, мјерење температуре и скраћене часове.

Како би олакшао рад образовних институција на подручју општине Соколац, начелник Милован Бјелица обезбиједио је дио заштитне опреме  и дезинфекцијских средстава за Основну школу Соколац и Средњошколски центар „Василије Острошки“.

– Обезбиједили смо засада за обје школе 6.000 медицинских маски, затим средства за дезинфекцију простора и руку, као и хируршке стерилне рукавице. Пред просвјетним радницима и ђацима је тежаг период рада, тако да ми морамо учинити све што је у нашој моћи да им олакшамо. Наравно, бићемо на располагању за набавку свега што буде недостајало, све у складу са указаним потребама, као и са мјерама које буду доношене на државном нивоу – истакао је Бјелица.

/општина Соколац/