ПАЛЕ- На утакмици „Обилић“ – „Соколац“ прикупљено око 560 КМ за Александра Бреза

1443

Кошаркаши „Обилића“ и „Сокоца“ одиграли су синоћ дерби меч 5. кола Прве лиге Републике Српске у којем су гости из Сокоца славили са 72:67 и тако домаћину нанијели нови пораз у дебитантској сезони.

Међутим, домаћину је резултат на овом мечу био у другом плану, јер је сва пажња ових дана усмјерена на то да се породици Брезо из Пала финансијски помогне, како би њихов син Александар наставио своје лијечење у кошевској болници.

Предсједник КК „Обилић“ Младен Копривица рекао је новинарима да је поред прволигашког резултата ова утакмица важна кроз хумани гест, а то је помоћи Александру Брезу у борби за живот.

„Стало нам је да Александар има адекватан третман, а помоћ њему и његовој породици је итекако потребна. За нас је најбитнија побједа у утакмици живота коју Александар води и надамо се његовом брзом оздрављењу“, рекао је Копривица.

Копривица је по завршетку меча за Фронтал рекао да су од улазница по симболичној цијени од 1 КМ успјели да прикупе нешто више од 560 КМ.

Наиме, младић Александар Брезо тешко је повријеђен у физичком сукобу који се догодио у Занатском центру „Коран“ у Палама 28. октобра 2018. године, када му је лице из Сокоца нанијело тешке повреде, односно задало ударац у главу тупим предметом, након чега је због тежине повреде хоспитализован у УКЦ „Кошево“.

С обзиром да је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске одбило да породици Брезо рефундира трошкове Александровог лијечења на простору Федерације БиХ, Паљанима не преостаје ништа друго него да помогну свом суграђанину колико могу.

Осим ове утакмице, Унија студената је одлучила да у четвртак, 15. новембра у СПЦ „Пеки“, одржи турнир у малом фудбалу, гдје ће, такође, сав приход од улазница бити уручен породици Брезо.

Такође, у неколико објеката у Палама и у Мокром већ су постављене кутије, гдје грађани могу да оставе добровољни новчани прилог, а широм града налазе се и плакати са акцијом прикупљања новца за лијечење Александра Бреза.

Фронтал/Миљан Рашевић