ПАЛЕ- Нижа цијена воде за Сарајево, цијена за грађане Пала остаје иста

873

На данашњој тематској сједници СО Пале једногласно је усвојена одлука о давању сагласности за смањење цијене воде која ће се испоручивати Сарајеву.

Приједлог Клуба одборника Српске демократске странке да се и грађанима Пала смањи цијена воде за пиће није наишла на одобравање скупштинске већине у Палама, а коју чине: СНСД, ДЕМОС, НДП и независни одборници.

„Велепродаја нема никакве везе са испоруком воде за домаћинства“, истакао је начелник општине Пале Бошко Југовић, те подсјетио да је цијена воде коју плаћају грађани Пала 0,80 КМ без ПДВ.

Шеф Клуба одборника СДС-а Никола Благојевић става је да у ситуацији када се смањује цијена воде Сарајеву, треба мислити и на грађане Пала.

„ Наш приједлог да се умањи цијена воде нашим грађанима није добио подршку владајуће већине.Одборници ДЕМОС-а, СНСД-а,  и остали окупљени око већине нису подржали  наш приједлог . То потврђује да више мисле о осталима, него о својим грађанима“, категоричан је Благојевић.

Багојевић је подсјетио да је Клуб одборника СДС-а од марта мјесеца ове године инсистирао да се приступи рјешењу проблема  насталих између паљанског  и сарајевског водоводног предузећа око цијене воде.

„Ми смо данас добили потврду онога о чему је Клуб одборника СДС причао још у марту мјесецу ове године на тадашњој тематској сједници, када смо указивали на чињеницу да ће се ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале наћи у проблему уколико се раскине  сарадња са сарајевским водоводом“, подсјетио је Благојевић и додао да су одборници СДС-а данас гласали за ову одлуку због радника ЈП „Водовод и канализација“ Пале, али и грађана Пала.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица истакао је данас задовољство што је одлука о давању сагласности за смањење цијене воде која ће се испоручивати Сарајеву усвојена једногласно, те нагласио да по новом закону о локалној самоуправи о цијенама комуналних услуга одлучује скупштина општине, а не извршна власт, као што је то до сада био случај.

Цијена воде која ће се испоручивати Сарајеву износиће 0,38 КМ по м3, док цијена воде за грађане Пале остаје неизмјењена, тј. 0,80 КМ по м3.

На данашњој тематској сједници усвојена је одлука  да се туристичком комплексу „Равна планина“  вода испоручује по цијени коју плаћа Олимпијски центар Јахорина,  а то је 0,25 КМ по м3.

 

/ИС-радио/