ПАЛЕ- Обиљежен Дан ослобођења општине

1350

Полагањем вијенаца на споменик палим борцима у Другом свјетском рату, на Палама је обиљежен 3. април – Дан ослобођења ове општине.
Секретар СУБНОР-а општине Пале Томо Терзић рекао је новинарима да су Пале на данашњи дан постале слободне и да је то историјски датум који не треба заборавити.

„Са подручја Пала у народноослободилачком рату учествовало је 575 бораца, а погинуло их је 24. Нажалост, данас нема ниједног живог. Паљански СУБНОР чине потомци учесника Првог и Другог свјетског“, каже Терзић.

Он је додао да представници СУБНОР-а сваке године полажу вијенце на споменик палим борцима како би сачували сјећање на оне који нису жалили животе за слободу своје земље.

Начелник општине Пале Бошко Југовић нагласио је да се овај датум обиљежава са
члановима СУБНОР-а који баштине традицију ослободилачких ратова.

„Ми ћемо подржавати и преносити ову причу са кољена на кољено. То је за српски народ важан датум“, истакао је Југовић.

Осим представника Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата /СУБНОР/, вијенце су положили и представници општине Пале, града Источно Сарајево, општинске Борачке организације, удружења СУБНОР-а Соколац, Рудо, Шековићи, Удружења бораца „Бели вукови“, Удружења пензионера општине Пале, као и породице погинулих бораца.

Вијенци су положени и на споменик жртвама Првог свјетског рата 1914–1918. године, који се налази у порти Цркве Успенија пресвете Богородице на Палама.

 

 

/Срна/