СОКОЛАЦ- У порти манастира у Озерковићима засађено око 500 садница

1154

У порти Манастира Свете Тројице у Озерковићима 15 чланова Планинарског друштва „Гласинац“ уредило је простор и засадило око 500 садница смрче, у организацији Црквене општине Соколац.
Вршилац дужности директора соколачког Шумског газдинства „Романија“ Драган Видојевић рекао је Срни да је то газдинство донирало 500 садница смрче за ову добровољну акцију пошумљавања у порти манастира у Озерковићима.

„Саднице смо донирали поводом 21. марта, Свјетског дана шума, као и свим заинтересовним грађанима који су жељели да овог прољећа засаде неку од садница црногоричне шуме на свом имању“, навео је Видојевић.

Протојереј-ставрофор из црквене општине Соколац Мирослав Вујичић изразио је увјерење да ће бити још сличних акција у сарадњи са Шумским газдинством.

Протојереј Вујичић рекао је да је идеју о прољећном уређењу порте православног храма у селу Озерковићи благословио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Манастир Свете Тројице у селу Озерковићи, удаљеном 15 километара од Сокоца, изграђен је на тромеђи општина Соколац, Рогатица и Пале 2005. године. У овом храму се сваке године уочи Свете Петке крајем октобра одржава сабор хаџија из Републике Српске и Србије.

 

 

/Срна/