ПАЛЕ- Обиљежен Дан планете Земље

1081

Еколошким перформансом „Планета Земља је мој једини дом“ на Палама је данас обиљежен Дан планете Земље у организацији Планинарско-еколошког друштва „Романија“.
Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да општина сваке године подржава ову акцију, с обзиром да су Пале туристички центар, као и да је важно одржати еколошку свијест.

„Све што узимамо од планете Земље кроз експлатацију рудних богатстава, шума и осталог неопходно је и да вратимо. Можемо вратити само коректним односом, а то је чување животне околине“, рекао је Југовић новинарима.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић рекао је да је Дан планете Земље важан и промовише природна богатства, ресурсе, који су уједно и саставни дио туристичке понуде и града.

Тошић додаје да је Туристичка организација пружила максиламну подршку Планинарско-еколошком друштву које активно учествују у очувању екологије, јер на тај начин уједно и промовише све љепоте овог краја.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва „Романија“ Пале Радоје Војводић рекао је да су у перформансу учествовали полазници основних школа „Пале“ , „Србија“ и „Мокро“, Основне музичке школе, дјеца из обданишта „Бубамара“ и дјеца из Удружења „Сунце“.

Дан планете Земље има за циљ да повећа свјест људи о угрожености животне средине и да ангажује што шира јавност.

 

/Срна/