ПАЛЕ- Одржан Форум за безбједност грађана

1493

У Општини Пале одржана је редовна сједница Форума за безбједност током које је анализирана актуелна безбједносна ситуација на подручју општине по свим апсектима.

Начелник Станице јавне безбједности Пале Радован Шаренац истакао је да је стање безбједности задовољавајуће и да је сарадња између представника полиције и локалне власти на задовољавајућем нивоу.

Шаренац је нагласио да се од 67 пријава за нарушавање јавног реда и мира у протеклих осам мјесеци, 24 односе на рад угоститељских објеката који се налазе у оквиру Тржног центра Коран, а тим поводом данашњем Форуму за безбједност присуствовали су и представници станара Улице Сердар Јанка Вукотића који су изнијели своје проблеме. На састанку је закључено да ће у наредном период бити повећан број патрола на овом подручју, посебно у дане викенда као и агилност полиције у санкционисању појединаца који буду нарушавали јавни ред и мир.

С обзиром на почетак школске године, на састанку је доста ријечи било о обезбјеђењу школских установа и регулисању саобраћаја и кретања ђака посебно код Основне школе “Пале” гдје је због гужве исказана потреба за појачаним присуством полиције у ударним терминима од 12:00 до 13:00 часова као и од 16:00 до 17:00 часова. Такође, задужено је и локално комунално предузеће да  очисти и санира подземни пролаз испод магистралног пута.

Начелник станице за безбједност саобраћаја Милан Чворо истакао је да су возачи показали опрезност у кориштењу заобилазног пута због санације тунела Каловита брда тако да су у протеклих 30 дана забиљежене само двије мање незгоде, али да полиција и даље регулише саобраћај у ударним терминима од 07:00 до 08:00 часова као и од 17:00 до 18:00 часова.

Представници ШГ “Јахорина” и Цивилне заштите похвалили су сарадњу са Ватрогасним друштвом које је у сезони пожара успјешно локализовало бројне високе, ниске и подземне пожаре.

У раду Форума за безбједност грађана, осим представника полиције и општине Пале, присуствовали су директори свих јавних институација са подручја општине.

 

 

 

 

/pale.rs.ba/