ПАЛЕ- Одржан меморијални џудо турнир „Рајко Кушић Куша“

1944

На Палама је протеклог викенда одржан 25. меморијални џудо турнир „Рајко Кушић Куша“ посвећен великом спортисти који је био симбол успјеха Републике Српске, БиХ и некадашње Југославије.
На меморијалном турниру у Спортско-пословом центру „Пеки“ учествовало је 25 клубова и око 250 такмичара из Републике Српске и Федерације БиХ.

Предсједник Џудо клуба „Рајко Кушић“ Његош Пољаковић подсјетио је да се турнир организује 25 година без прекида, те додао да је ове године паралелно организовано и Првенство Републике Српске за млађе сениоре.

Према његовим ријечима, из Џудо клуба „Рајко Кушић“ на турниру учествују 32 такмичара, а ове године нема учесника из Србије и Црне Горе због великог броја међународних такмичења у земљама окружења.

Пољаковић је навео да је овај турнир значајан спортски догађај са најдужом традицијом, те подсјетио да нико осим Рајка Кушића у Пале није донио свјетску медаљу.

Потпредсједник Џудо савеза Републике Српске Зоран Драгојевић рекао је да џудо у Српској има перспективу, а то показују и резултати који такмичари освајају на разним првенствима.

Џудиста „Црвене звезде“ и тренер клуба „Рандори“ из Источног Сарајева Стефан Мајдов рекао је да Џудо клуб „Рајко Кушић“ из године у годину добро ради и организује турнир на врхунском нивоу.

„Мој брат Немања и ја смо раније наступали на овом турниру и ово је лијепа прилика да се дјеца окушају у борби са другим такмичарима“, нагласио је Мајдов.

Шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Југовић рекао је да ће Градска управа увијек подржавати џудо турнир.

Замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић рекао је да је овај турнир фантастична манифестација коју ће општинска управа и у будућности подржавати.

Такмичење је организовано у категоријама млађи полетарци, млађи пионири и старији пионири.

Рајко Кушић био је врхунски спортиста који је у септембру 1994. године погинуо у саобраћајној несрећи у 39. години.

/Срна/