ПАЛЕ- Организовани хуманитарни базар и трка Дједа Мразова

1331

На шеталишту на Палама данас су организовани хуманитарни базар и трка Дједа Мразова, а прикупљена средства биће усмјерена за набавку апарата за Одјељење педијатрије Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву.
Ову хуманитарну акцију организовали су паљански Дјечији центар „Бубамара“ и едукативни центар „Биг-Бен“, а покровитељ је општина Пале.

Директор едукативног центра „Биг-Бен“ Ана Чегар рекла је да су прикупљена средства намјењена за куповину апарата који помаже при вађењу крви дјеци, пласирању браунила и давање интравенске терапије.

Она је додала да се све више и више учесника пријављује и јавља јер желе да дају допринос оваквој манифестацији.

Директор вртића „Бубамара“ Славка Брезо каже да је циљ манифестастације, која се одржава пети пут, да се прикупи што више средстава.

„Организовали смо трку дјеце и трку родитеља који су морали да имају једно од обиљежја Дједа Мраза, за које су обезбијеђене награде“, рекла је новинарима Брезо и захвалила спонзорима који су обезбиједили награде за родитеље учеснике трке.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је овај дан посвећен дјеци, али да се истовремено користи прилика да би се покушала обезиједити одређена новчана средства за апарат за педијатријско одјељење.

Велики број грађана Пала подржао је ову хуманитарну акцију добровољним прилозима и куповином ручних радова на новогодишњим штандовима „Бубамаре“, „Биг Бена“ и школског Црвеног крста Основне школе „Србија“, који су креативност, добру намјеру и машту претворили у шарене разнолике предмете.

Акцију су помогли и Туристичка организација Источно Сарајево, основне школе „Пале“, „Србија“ и „Мокро“, Удружење „Сунце“, мото-клуб „Лонг Ридерс“, Кошаркашки клуб „Обилић“ и многи други.

 

 

/Срна/