ПАЛЕ- Почела дводневна Смотра рецитатора

1159

Наступом средњошколаца и студената на Палама је синоћ почела дводневна Смотра рецитатора на којој ће стихове говорити више од 100 учесника узраста од четири до 24 године.
Директор Средњошколског центра „Пале“ Недељко Газивода рекао је новинарима да ће се публици представити средњошколци, студенти Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, дјеца из вртића „Бубамара“ , Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“, најмлађи чланови Едукативног центра „Биг Бен“, те ученици основних школа „Пале“, „Србија“ и „Мокро“.

Он је навео да је циљ ове дводневне манифестације развијање љубави према књижевности, језичке културе, радних навика, овладавање јавним наступом и позитивног такмичарског духа.

Газивода је захвалио начелнику општине Пале Бошку Југовићу, који је подржао овогодишњу смотру и обезбиједио књиге за чланове жирија као и најбољим рецитаторима.

Члан жирија Ђорђе Лаловић рекао је да рецитаторе оцјењује петочлани стручни жири који сваке године проглашава по три најбоља рецитатора у четири узрасне категорије основаца и три најбоља рецитатора међу средњошколцима.

Ученик четвртог разреда Гимназије Јована Елек рекла је да рецитује од првог разреда основне школе и да се вечерас публици представила пјесмом „Ходочашће Светом Сави“, ЛЈубомира Симовића.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је општина подржала ову традиционалну манифестацију.

Манифестација ће бити затворена сутра, а организатор је Драмско-рецитаторска секција Средњошколског центра „Пале“.
/Срна/