СОКОЛАЦ- Предсједница РС у посјети општини Соколац

1084

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је у посјети општини Соколац разговарала са начелником Милованом Бјелицом и његовим сарадницима, о четири пројекта која локална управа реализује са Владом Републике Српске у овој локалној заједници.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да је ријеч о пројекту утопљавања објекта Основне школе „Соколац“, вриједности око 500.000 КМ, чија реализација је у току.
Он је рекао да су средства за овај пројект „Зеленог економског развоја“ обезбиједили УНДП, Влада Републике Српске и град Источно Сарајево.

Бјелица је истакао да је на Сокоцу у току и спровођење пројекта ревитализације Центра за унапређење развоја пољопривреде у брдско-планинском подручју за који је Влада Републике Српске уложила око 870.000 КМ.

Он је рекао да ће за потпуно враћање у функцију овог центра бити потребно око 8.000.000 КМ у двије фазе ревитализације.

Начелник ове општине нагласио је да је на Сокоцу у току реализација пројекта ЦЕВ два у оквиру којег је у току изградња двије зграде са укупно 64 стамбене јединице за смјештај избјеглих, расељених и социјално угрожених лица.
Вриједност овог пројекта је око 3.000.000, за који ће општина Соколац издвојити 400.000 до 500.000 КМ.

Он је додао да се и овај пројекат спроводи уз помоћ Владе Републике Српске и ресорних министарстава.
Бјелица је навео да ће са предсједником Српске разговарати и о очекиваној помоћи Владе Српске у организовању 56. Међуопштинских омладинских спортских игара које ће се почетком јула одржати на Сокоцу.

Он је навео да ће Цвијановићеву упознати и о потреби обнављања објекта Установе за културу „Перо Косорић“ који је прије десетак година значајно оштећен у пожару.

Састанку присуствују и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац, предсједник Скупштине општине Соколац Бојана Марковић и предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Соколац Мирко Чоловић.

 

/Срна/