ПАЛЕ- Почео традиционални турнир у уличном баскету

873

На Палама је почео 16. традиционални међународни FIBA турнир у уличном баскету на коме учествује 20 сениорских екипа, шест јуниорских и четири екипе у конкуренцији дјевојака из БиХ, Србије и Црне Горе.

Турнир се игра под заштитним знаком ФИБА три на три, а епитет међународни носи јер ће се баскеташи из региона борити за новчану награду од 1.000 евра и право учешћа на челенџеру у Београду.

Један од организатора турнира Марко Лазаревић рекао је да се турнир одржава 16. пут и има најдужу традицију у БиХ, а циљ је промоција баскета три на три, која ће 2020. године на Олимпијским играма у Токију постати званична олимпијска дисциплина.

„Овај спорт је у експанзији и надамо се да ћемо и ми дати свој допринос у његовом развоју“, истакао је Лазаревић и додао да би у суботу, 29. јуна, требало да буде одржан ревијални меч на којем ће учествовати чланови Удружења за помоћ дјеци са посебним потребама „Сунце“.

Лазаревић је додао да ће бити организовано и шутирање за три поена које ће бити хуманитарног карактера, а сви учесници и посјетиоци моћи ће да дају свој допринос.

Учесник турнира Маријана Шеховац из екипе „Игман“ рекла је да учествује на турниру неких пет година, од самог оснивања женске конкуренције, и да су увијек играле финале.

Генерални покровитељ турнира „Стритбол Пале 2019“ је општина, те општина Источно Ново Сарајево, град Источно Сарајево, Олимпијски центар „Јахорина“ и велики број приватних субјеката.

Такмичење се одржава на спортским теренима на Корану.

 

/Срна/