ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Одржана 12. „Конференција беба“

1148

Беба Аника Бозало, која има свега пет дана, најмлађа је учесница 12. „Конференције беба“ у Источном Новом Сарајеву, на којој је ове године пријављено 59 најмлађих становника ове локалне заједнице.

На овогодишњој „Конференцији беба“, која се по трећи пут организује у оквиру манифестације „Принципови дани“, најстарија беба је Ива Катић, рођена 21. јула. 2018. године, док Сунчица Додер, која има три сестре, и Ена Видовић, која има три брата, бебе су са највише браће и сестара.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић изразио је задовољство што је и ове године, упркос великим врућинама, пријављен знатан број беба.

Ђокановић је рекао Срни да су овогодишњи побједници награђени пригодним поклонима, док су све пријављене бебе добиле мајице и сликовнице прилагођене њиховом узрасту.

Он је додао да за најмлађе грађане припремљен и богат забавни и едукативни програм.

Циљ манифестације „Конференција беба 2019“, која је ове године одржана у Парку „Гаврило Принцип“, промоција је здравог родитељства, породичних вриједности и повећања наталитета у Републици Српској.

Општина Источно Ново Сарајево организује ову манифестацију у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

/Срна/