ПАЛЕ- Сједница СО прекинута, наставак у сриједу, 4. октобра

1308

На приједлог предсједника одборничких клубова, данашња сједница Скупштине општине Пале прекинута је и биће настављена у сриједу, 4. октобра, до када би требало да буду припремљени материјали за кредитно задужење општине у износу од 2,5 милиона КМ.

Сједница је прекинута приликом усаглашавања дневног реда јер је потпредсједник Скупштине општине Синиша Ласица /НДП/ предложио да у дневни ред буде уврштена тачку о кредитном задужењу општине за куповину имовине фирме „Фамос“, која је у стечају, у износу од 1.200.000 КМ, чему су се одборници СНСД-а и ДНС-а успротивили, сматрајући да је потребно донијети јединствену одлуку о кредитном задужењу у износу од око 2.500.000 КМ.

Предсједник Скупштине општине Предраг Вучићевић рекао је новинарима да ће до сриједе имати времена да се консултују на који начин ће се кредитно задужити и да се припреме потребни скупштински материјали.

Вучићевић је нагласио да је за понедјељак, 2. октобра, договорен и састанак локалних партија са начелником општине Бошком Југовићем након чега би све требало бити јасније и постигнут договор о кредитном задужењу од 2.500.000 КМ, од чега би 1.200.000 марака било намијењено за куповину имовине „Фамоса“.

„Уколико се не постигне тај договор, онда би општина Пале у сарадњи са Владом Републике Српске, кренула у реализацију куповине имовине предузећа ‘Фамос’“, рекао је Вучићевић.

Начелник општине Бошко Југовић наглашава да је једногласна одлука о наставку скупштинског засједања у сриједу, 4. октобра, добар потез, да би сви добили на времену, јер је технички неизводиво раздвојити кредитни аранжман за питање „Фамоса“ од комплетног кредита.

Југовић напомиње да је јасна ситуција о кредитном задужењу од 2.450.000 КМ, од чега је 1.200.000 КМ намијењено за куповину имовине „Фамоса“, 1.995.000 марака за намирење обавеза заосталих према добављачима, а 245.000 КМ за инфраструктурне инвестиције које би биле усаглашене између свих политичких партија.

Према његовим ријечима, кредитно задужење је у вези са кадровским рјешењима у Општини, око чега би у понедјељак, 2. октобра, на састанку са представницима политичких партија требало постићи договор.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Младен Копривица истакао је да су данас сви одборници показали висок ниво одговорности према грађанима јер нису прекинули сједницу због политичких размимоилажења већ да би на најбољи начин службе припремиле материјал за кредитно задужење.

„Вјерујем да ће наставак сједнице у сриједу протећи у најбољој атмосфори и да ћемо донијети одлуке које су јако битне за све грађане Пала“, нагласио је Копривица.

Предсједник Клуба одборника ДНС-а Мирослав Симовић истакао је да је ово само пауза из техничких разлога јер је потребно књучне тачке припремити и предложити, те се нада да ће у сриједу бити и усвојене. „Важно је да се данас показало разумијевање између политичких партија“, рекао је Симовић.

 

 

 

 

/Срна/