ПАЛЕ- Слиједили одлуку Владе РС о финансирању медија у Републици Српској

1582

Бивши начелник општине Пале Миодраг Ковачевић рекао је у изјави за РТРС, да је општина Пале издвајала средства за медије у Републици Српској, сходно одлуци Владе РС из јуна 2010. године, којом је за рад радио-телевизијских станица и писаних медија издвојено 5.000.000 КМ.

„Општина Пале је слиједила одлуку Владе РС из јуна 2010. године, којом је за БН телевизију, Алтенативну телевизију и још неколицину приватних радио и телевизијских станица издвојено око 5 милиона марака. Тако смо и ми у општини Пале издвајали одређена средства за рад Бн телевизије, Атв, паљанске Телевизије ОСМ , односно, оних медија који су пратили наше активности. Имали смо веома добру сарадњу са скоро свим медијима, па смо тако нпр. реализовали емисију Недјељно поподне на БН ТВ, која је трајала 4 сата и у оквиру које смо имали прилику да представимо све своје активности, потенцијале, природне ресурсе којима располажемо, наша предузећа, установе, привредне субјекте итд“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је појаснио да су све телевизије које су добијале новац морале да на крају сваког мјесеца доставе извјештаје и материјале које су емитовале, како би оправдале уложена средства.

На питање новинара да ли је општина Пале била незадовољна радом РТРС, Ковачевић је рекао да у Палама нису били незадовољни радом новинара РТРС-а и поновио да је ова локална заједница слиједила одлуку Владе РС, која је за финансирање других медија, као што су БН и АТВ, издвајала и по 5 милиона КМ.
.