ПАЛЕ- У Основној школи „Србија“ до данас пријављено 50 будућих првачића

1278

У Основној школи „Србија“ на Палама за упис у први разред школске 2018/2019. до данас је пријављено 50 будућих првачића.
Психолог у Основној школи „Србија“ Наташа Симовић рекла је Срни да ово није коначан број пријављене дјеце, јер родитељи сваки дан пристижу.

Према њеним ријечима, упис ће трајати до 1. септембра, а родитељи дјеце рођене 2012. године могу сваког радног дана пријавити будуће првачиће педагошко-психолошкој служби школе.

„За пријаву им је потребан извод из матичне књиге рођених, потврда о мјесту пребивалишта и налаз и мишљење о здравственој способности дјетета“, рекла је Симовићева.

Она је истакла да су од општине Пале добили спискове која дјеца према узрасту треба да крену у први разред, тако да се надају да ће формирати три одјељења и задржати број првачића.

Симовићева је навела да је заједно са педагогом тестирано 15 ученика од до сада пријављених 50, наводећи да тест показује и мјери интелектуалне способности ученика.

Она је рекла да при централној школи „Србија“ функционише и подручна школа у Подграбу, у којој се сваке године смањује број ученика, тако да се годишње уписује од пет до шест првачића.

Основну школу „Србија“ похађа око 600 ученика, заједно са подручном школом Подграб.

 

 

/Срна/