УЧЕШЋЕ НА EYOF-у 2019 ДО САДА ПРИЈАВИЛО 48 ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА

1655

Свој долазак на Европски зимски олимпијски фестивал – EYOF 2019, који ће у Источном Сарајеву и Сарајеву бити одржан од 9. до 16. фебруара 2019. године, потврдило je до сада 48 земаља, саопштено је из организације EYOF-a.
На фестивалу се очекује 1.500 спортиста из 50 европских земаља, с тим да Азербејџан и Малта, вјероватно неће бити у могућности потврдити учешће, обзиром да немају довољно такмичара у зимским спортовима.

У организацију ће бити укључено око двије хиљаде људи, од тога 1200 волонтера.

„Једна од отежавајућих околности за одржавање фестивала била је финансијска подршка Владе Републике Српске. Међутим, претходне седмице предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Бањалуци са предсједником Европског олимпијског комитета Јанезом Коцијанчићем, предсједником ОК Србије Божидаром Маљковићем, предсједником Хрватског олимпијског одбора Златком Матешом, Марјаном Квесићем предсједником ОК БиХ и Синишом Кисићем, потпредсједником ОК БиХ,те дао пуну подршку овом пројекту и изразио вјеровање да је одржавање овог највећег спортског догађаја, послије ЗОИ 84, од велике важности за РС и БиХ“, саопштено је из EYOF организације.

Наредне седмице очекује се четврта посјета Координационе комисије Европског олимпијског комитета.

„EYOF 2019 наставља са промоцијом својих активности, те нас од 13-15. априла очекује учешће на Интер Денс фестивалу. Ријеч је једном од најзначајнијих и највећих плесних фестивала Југоисточне Европе, догађају који окупља више од 4000 посјетилаца и 3000 такмичара из око 12 земаља“, саопштено је из EYOF-а.

У мјесецу мају, представници EYOF-а 2019 посјетиће два велика спортска сајма у Сарајеву и Бања Луци.