ПАЛЕ- Велико интересовање за вртић „Бубамара“

1250

Директор Дјечијег центра „Бубамара“ са Пала Славка Брезо рекла је Срни да у вртићу борави око 200 дјеце, да стално имају нове захтјеве за њихов пријем и да су због повећања посла додатно примили 10 нових радника од којих су два дјеца погинулих бораца.
Брезова је истакла да вртић води рачуна о вишечланим породицама тако што се за друго дијете плаћа 75 одсто од цијене, док треће иде бесплатно.

„Влада велико интересовање за вртић, што ми је посебно драго с обзиром на то да обезбјеђујемо образовање, исхрану, његу, очување здравља и рекреацију дјеце у складу са развојним потребама породице“, рекла је Брезова.

Оне је навела да је приоритетни циљ била реконструкција објекта која је урађена прије три године, а обухватила је фасаду, замјену вањске столарије, изградњу ограде и парка за дјецу уз помоћ општине Пале, Владе Швајцарске, УНДП-а, Оружаних снага БиХ, Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Српске, те Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

„Од 2017. до 2018. године реновирали смо седам купатила и кухињу. Урадили смо видео-надзор, све учионице опремили новим намјештајем и потребним дидактичким средствима за одвијање васпитно-образовног процеса, реконструисали холове, опремили новим гардероберима, промијенили унутрашњу расвјету, реновирали двије канцеларије и набавили професионалну машину за суђе, а ове године и професионалне пећи“, рекла је Брезова.

Брезова је истакла да су све радили с циљем пружања бољег и сигурнијег боравка дјеце у вртићу.

„Заједно са особљем и родитељима успјели смо да унаприједимо рад ове установе, реализујемо бројне образовне, културне и спортске активности“, навела је Брезова.

Она је додала да имају коректну сарадњу са оснивачем – општином Пале, начелником Бошком Југовићем и предсједником Скупштине општине Синишом Ласицом.

Дјечији центар „Бубамара“ остварује различите програме прилагођене старосним групама дјеце.

/Срна/