ПАЛЕ- Због незаконитих одлука Општина пред судским споровима?! ( ВИДЕО )

2268

Нови проблеми у паљанској скупштини. Од формирања нове скупштинске већине, на дневном реду се по континуитету налазе одлуке о смјени досадашњих кадрова. Такве одлуке нису заобишле ни данашњу СО Пале на којој су се нашле чак четири одлуке о смјени директора и начелника одјељења.

Сматрајући да су овакве одлуке противзаконите, та да ће исте због судских процеса које ће услиједити оштетити буџет Општине, одборници СДС-а су данас напустили скупштинско засједање, наглашавајући да  не желе да својим присуством дају легитимитет  скупштини која доноси незаконите одлуке.

„Данашње смјене директора и начелника нису у складу са законом и оне ће као такве увући нашу Општину у беспотребне судске спорове, који ће коштати буџет наше Општине. Доношењем оваквих одлука актуелна власт , на челу са нaчелником Бошком Југовићем,  не поштује закон, не поштује Скупштину општине као институцију, не поштује породице погинулих бораца, али ни буџет, па самим тим ни грађане општине Пале“, изјавио је Никола Благојевић, шеф Клуба одборника СДС у СО Пале

Истог мишљења су и одборници ПДП-а који истичу да је ријеч о бахатим, противзаконитим одлукама.

Акуелна власт од формирања нове скупштинске већине се бави само смјенама и постављањем страначких кадрова, рекао је новинарима Игор Тошић, шеф Клуба одборника ПДП у СО Пале додајући,  да је видно да актуелна власт  није реализовала ни један пројекат на подручју општине Пале.

„За актуелну паљанску власт  нису битни закони, ни прописи. То су потврдили данас“, изјавио је Тошић.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, и данас је поновио да не сноси одговорност за овакве одлуке,истичући  да одборници у паљанској скупштине доносе одлуке, те да он као начелник, не сноси одговорност , па самим тим и  не мора бити присутан на сједницама локалног парламента.

„Ја немам право гласа, ја сам начелник и ја чак не морам ни бити присутан на тој скупштини.Одборници ће донијети одлуке какве сматрају да су битне“, истакао је Југовић.

Скупштинска већина у Палама, данас је разрјешила директоре Jавне установе за културу и спорт „Културно- спортски центар“ Пале, Јавне установе Дјечији центар „Буба- мара“ Пале, начелника Одјељења за општу управу, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Истовремено за новог директора Jавне установе за културу и спорт „Културно- спортски центар“ Пале именован је Мирослав Симовић, предсједник ОО ДЕМОС-а Пале, за директора  Јавне установе Дјечији центар „Буба- мара“ Пале,Вања Југовић, за начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности именован је досадашњи шеф кабинета начелника Бошка Југовића, Игор Иконић, за начелника одјељења за општу управу Горица Рајић, а за замјеника начелника  Марко Гајовић.

На данашњој сједници усвојена је и одлука о формирању „Туристичке организацје општине Пале“, иако до данашње сједнице није стигло мишљење Министраства управе и  локалне самоуправе о законитости ове одлуке.

Одборници ПДП су данас предложили да се земљиште за изградњу гондоле на Јахорини уступи ОЦ Јахорина без накнаде,чиме би се дао допринос реализацији овог пројекта.

Судећи по изјавама и реакцијама опозиционих одборника, Општина Пале ускоро би се могла наћи пред судским споровима око законитости или незаконитости смјене досадашњих директора и начелника одјељења, чији  четверогодишњи мандат још није истекао.

 

/ИС Радио/