ИСТОЧНА ИЛИЏА- Основана два нова јавна предузећа

1242

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа су на данашњој сједници донијели одлуке о оснивању два нова предузећа –  „Топлане“ и „Аутобуска станица Источно Сарајево“.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да општинско руководство ради на институционалном јачању локалне заједнице оснивањем нових јавних предузећа која ће се бавити оним областима које су дефинисане скупштинским одлукама.

Божовић је рекао да ће „Топлане“ бити задужене за издавање локацијских услова за будуће грађевинске објекте и давати смјернице за изградњу гасних станица са којих ће се даље топлотном енегијом снабдијевати грађани.

„Општина Источна Илиџа је одлуком града Источно Сарајево у власништво добила постојећу аутобуску станицу, која је некада била имовина општине Источна Илиџа, али је прешла у власништво града. Предузеће ‘Аутобуска станица’ ће се бавити свим пословима које је до сада радило приватно предузеће које је изнајмљивало аутобуску станицу по конкурсу“, објаснио је Божовић.

Одборници су данас усвојили и извјештај о извршењу буџета за прошлу годину који је остварен у износу од око осам милиона КМ и са дефицитом од нешто више од 500.000 КМ. Божовић наглашава да је почетком ове године из текућих прихода саниран дефицит и извршене све предвиђене обавезе.

Данас је усвојен и Нацрт стратегије општине Источна Илиџа за период 2019-2026. године којим су дефинисани пројекти који би требали бити реализовани у том периоду из буџетских и средстава виших нивоа власти.