ВУЧИЋ: ПОД ПЛАШТОМ СТВАРАЊА ФУНКЦИОНАЛНЕ БиХ ЖЕЛЕ ДА УКИНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

343

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће притисци на Србију због Косова и Метохије и Републике Српске долазити из земаља које су признале независност самопроглашеног Косова и многих који желе да под плаштом стварања функционалне БиХ укину Српску.

Вучић је указао да се притицси врше кроз финансијску подршку многим политичким актерима који желе слабију Србију и оцијенио да је „то све логично“.

Упитан да коментарише уједињавање Албанаца уочи избора на Косову и Метохији, Вучић је новинарима у Брусу рекао да је то њихов посао, да се уједињавају, те указао да и Срби излазе уједињени.

Он је додао да разумије да су политичка руководства Албанаца „мало нервозна“ јер ствари не иду како су мисили.

Вучић је поручио да је најновијим позивима Грузији, Украјини и Азербејџану да признају самопроглашено Косово, Приштина одријешила руке Београду када је ријеч о Вашингтонском споразуму.

„Добро је да су нас обавестили по том питању. Хвала им за то. То јесте кршење Вашинтогноског споразума и хвала им што су нам одрешили руке. Ионако је споразум важио до краја септембра, хвала им што су нам показали правац којим ми треба да идемо, а ми ћемо свој посао да радимо“, поручио је Вучић.

Вучић је данас у Брусу посјетио дјечије одмаралиште које је затворено од 2008. године и најавио његову реконструкцију, те компанију за прераду воћа и поврћа „Вони-М“ и дестилерију „АС Груп“.

Предсједник Србије поручио је да ће држава повећати новац за путеве и до краја године за путеве у Брусу издвојити око 500.000 евра, те направити гасну инфраструктуру по цијелој бруској општини.

Он је посјетио и Барбатовац, гдје је најавио да ће нови погон компаније „Јумко“ бити завршен за два мјесеца и да ће у њој бити запослено још 75 радника, углавном жена, као и да ће се градити фабрика за прераду воде, канализациона мрежа и довести гас.

/Срна/