ВУЧИЋ: ПРОТИВНИЦИ ПРОМЈЕНЕ ГРАНИЦА, ЗАЛАЖУ СЕ ЗА ПРОМЈЕНУ САМО ГРАНИЦА СРБИЈЕ

707

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се „људи из иностранства“ који говоре против промјена граница директно залажу за промјене граница, али само Србије.

„Кажете, против сте промене граница, а то за Косово десило се због хуманитарне катастрофе, а зар није већа хуманитарна катастрофа била у Сирији, Авганистану или Ираку, па што нисте Басру одвојили од Багдада, Кандахар од Кабула у Авганистану или Хомс од Дамаска? Не, него сте само у Србији решили да одвајате и само то је било нормално иако није било ни близу хуманитарне катастрофе“, рекао је Вучић.

Он је навео да му, када постави питање зашто неки имају право на самоопредјељење а други не, кажу да „треба да гледа да гура економију“, што, како је истакао, иначе и ради.

Вучић је оцијенио да је Европи успјешна Србија – Србија без Косова и Метохије и да је политика великих сила на Балкану увијек била да све друге треба ујединити против Срба.

„Зато су они сви против мини Шенгена и моје политике Балкан Балканцима. Они подижу све против нас, да Србија не би била јака, да Србији нико не може да каже да је доминантна. Што би њима био интерес да Србија буде јача?“, рекао је Вучић за Телевизију „Пинк“.

Он указује да Приштина може да тужи државу Србију за наводни геноцид само преко неке друге државе – Албаније и упозорио да би то значило и де факто уједињење са Албанијом.

„Упозоравам вас и молим вас да то не чините. Ја молим Албанце са Косова да то не чине и молим оне који их подржавају и воде рачуна да се њихови интереси штите науштрб правде и права“, рекао је Вучић.