СПЕЦИЈАЛЦИ „РОСУ“ УПАЛИ У ШТРПЦЕ, НА МЕТИ И ШКОЛА!?

355

Више од 30 припадника специјалних јединица самопроглашеног Косова – „Росу“ под пуном опремом упало је у Штрпце с циљем новог застрашивања и малтретирања Срба, а на њиховој мети нашла се и Основна школа „Шарски одред“ на Брезовици, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Специјалци „Росу“ су распоређени на више локација и блокирали читаву општину Штрпце. Они су упали и у објекат поште у селу Драјковце, а претресали су и зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и рачунаре.

На мети „Росу“ је и зграда ТВ „Херц“ у Штрпцу, једине која емитује програм на српском језику. Специјалци се пењу и по бандерама зграде ове медијске куће, одакле скидају надзорне камере које не раде више година.

Из Канцелрије истичу да су специјалци „Росу“ поново изабрали да у Штрпце упадну баш на велики вјерски празник, с обзиром на то да је данас сеоска слава Ивањадан и вашар када се окупља велики број мјештана, а исто су учинили и приликом претходних упада у ову српску средину.

„Иако јединице из Приштине добро знају да камере које су легално постављене пре скоро десет година, нису у функцији већ дуже време и то су проверавали и претходних дана у више наврата, то им је послужило као изговор да поново упадну у Штрпце, малтретирају народ који не може нормално да функционише. С каквим оправдањем специјалци Росу упадају у српску основну школу у Штрпцу?“, питају из Канцеларије за Косово и Метохију.

Како указују, нема сумње да је посриједи нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг, јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини.

/Срна/