СРПСКА ВОЈСКА НА ДВА КИЛОМЕТРА ОД ЈАРИЊА

397

Припадници Војске Србије јутрос су на путу који води до Јариња – тренутно су ту четири оклопна возила која су од административне линије удаљена мање од два километра, јавља РТС.

Ријеч је о два „лазара“ и два „милоша“, а из РТС-а нису успјели да сазнају из које су јединице припадници Војске који су поред њих.

Војска Србије, која посједује базу која је у близини Јариња, је у повишеној борбеној готовости због ситуације на сјеверу Космета, а у протекла три дана ову територију надлијетале су и борбене летјелице Војске Србије.

Репортер РТС-а јавља да на терену нема наговјештаја скорог рјешења – не повлаче се припадници специјалне јединице косовске полиције, због чијег присуства Срби не престају да се окупљају и захтијевају повлачење уредбе о пробним таблицама за аутомобиле из централне Србије.

Док се то не догоди, Срби држе у блокади магистралне правце Рашка-Лепосавић и Рибариће-Зубин Поток.

Окупљени Срби, који су ту већ осми дан, понављају да ће Београд и Приштина сјести за преговарачки сто и у Бриселу доћи до рјешења.

Јутрос у 4.00 часа извршена је смјена припадника Росу и, као и раније, протекла је мирно, без провокација Срба.

Специјалне јединице полиције – Росу самопроглашеног Косова распоређене су од 20. септембра на административним прелазима са централном Србијом.

/Срна/