АМБАСАДОРИ КВИНТЕ УРУЧИЛИ ВУЧИЋУ ЗАЈЕДНИЧКИ ДОКУМЕНТ

302

Амбасадори земаља Квинте и шеф Делегације ЕУ уручили су данас предсједнику Вучићу заједнички документ у коме изражавају забринутост због могућег нарушавања стабилности у региону, уочи истицања рока за пререгистрацију возила са српским таблицама на Косову и Метохији.

Вучић, који је амбасадоре примио на њихов захтјев, рекао је да дијели забринутост због могућих тензија, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Он је истакао да је Србија посвећена дијалогу као начину за рјешавање отворених питања на корист Срба и Албанаца који живе на Косову и Метохији, неугрожавајући своје државне и националне интересе.

Вучић је указао на то да су досадашње напетости настајале због једностраних потеза Приштине, као и на то да Приштина не поштује одредбе Споразума о слободи кретања, закљученог уз посредство ЕУ.

Амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ захвалили су Вучићу за конструктивно ангажовање Србије у испуњавању Мапе пута за примјену споразума о енергетици, као дијела дијалога са Приштином.

Састанак је дијелом био посвећен и дешавањима у региону, као и кретањима на глобалној сцени, наводи се у саопштењу.

Земље Квинте су САД, Велика Британија, Француска, Италија и НЈемачка.

/Срна/