ЗАТРАЖЕН ПРИТВОР ЗА ВОЗАЧА АУТОБУСА У КОЈЕМ ЈЕ ПОГИНУЛО 10 ЉУДИ

341

Жупанијско државно тужилаштво Славонски Брод затражило је истражни затвор за возача приштинског аутобуса у којем је погинуло десет људи, а он се на испитивању бранио ћутањем.

Рочиште на којем ће бити одлучивано о томе заказано је на Жупанијском суду, а возачу је додијељен адвокат по службеној дужности, преноси „Индекс“.

Возач је након испитивања враћен притворском надзорнику, а према поднесеној кривичној пријави, пријети му казна затвора од шест мјесеци до 15 година.

Из Болнице у Славонском Броду јуче је отпуштено 26 путника којима је пружена љекарска помоћ након саобраћајне несреће на ауто-путу.

Дио путника наставља пут кући или се враћа у Њемачку у властитом аранжману, а за дио путника транспорт током дана организују министар унутрашњих послова и министар здравства самопроглашеног Косова.

У пансиону који је за путнике из приштинског аутобуса осигурала Бродско-посвска жупанија остаје трећа група путника чији су чланови породице и даље на лијечењу у Болници у Славонском Броду.

Полиција је јуче саопштила да још није утврђен идентитет двоје од 10 погинулих у слијетању приштинског аутобуса код Славонског Брода.

Полиција је увиђајем утврдила да је до саобраћајне несреће дошло када се возач није кретао средином обиљежене траке, већ је возилом прешао на травнату површину, а потом је дошло до превртања на бочну страну.

У тешкој несрећи која се рано у недјељу, 25. јула, догодила на ауто-путу када је аутобус из Франкфурта према самопроглашеном Косову слетио са коловоза и преврнуо се, погинуло је десет људи – девет путника и један возач.

/Срна/