СРПСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ ОДБАЦИЛИ СВАКО НАМЕТАЊЕ НА НИВОУ БиХ

365

Лидери свих парламентарних странака са сједиштем у Републици Српској одбацили су свако наметање на нивоу БиХ, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић након састанка предсједника парламентарних странака.

Након састанку на којем је донесено неколико закључака, Чубриловић је на конференцији за новинаре нагласио да не постоји легални и легитимни високи представник.

Српски представници од данас неће учествовати у раду на нивоу институција БиХ.

„Не повлачи се нико, само нема услова за рад у Предсједништву БиХ, парламетну БиХ и Савјету министара“, рекао је Чубриловић и додао да нема услова за рад српских представника у институцијама БиХ.

Чубриловић је навео да је на састанку било ријечи и о другим заједничким активностима које ће бити разматране у наредном периоду.

„Ово је процес који је почео и који ће трајати“, оцијенио је Чубриловић.

Он је рекао да су предсједници странака договорили и да ће преко посланичких клубова у процедуру бити упућна два закона везана за ову тематику.

Чубриловић је рекао да је расправа била конструктивна, те да је проблематика сагледана из свих углова.

Састанак је сазвао предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловића, који је и лидер Демоса, а присуствовали су му и предсједник Српске Жељка Цвијановић, лидер СНСД-а Милорад Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, предсједник СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић, СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НПС-а Дарко Бањац и НДП-а Драган Чавић.

/Срна/