КО НЕ ТРАЖИ ОСУДУ НАТО ЗЛОЧИНА У СРБИЈИ, НЕМА ПРАВО НИ ДА СУДИ ЗА УКРАЈИНУ

418

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да онај ко не тражи да НАТО пакт одговара за ратне злочине у Србији, нема право да било коме суди у Украјини.

„Када Весли Кларк, вођа убица из 1999. године, и Џејми Шеј, творац израза колатерална штета којом је објашњавана смрт десетина наше деце, почну да објашњавају да је убијање Срба у НАТО агресији хумано колико и потребно, онда знате да је свако њихово позивање на међународно право цинизам и лаж“, рекао је Вулин.

Коментаришући правдање бившег команданта НАТО-а у Европи Веслија Кларка за „Глас Америке“ агресије НАТО-а на СР Југославију да „не постоје никакве паралеле између интервенције НАТО-а у СР Југославији и руске инвазије на Украјину“, Вулин је оцијенио да „онај ко осуђује борбе у Украјини, тај мора да осуди НАТО агресију на СР Југославију“.

„Онај ко покушава да на тлу Србије направи лажну државу Косово, нема права да говори о територијалном интегритету било које друге државе. Онај ко предводи антируску хистерију, нема права да Србији одређује шта ће да ради и како ће да мисли“, истакао је Вулин.

Вулин је оцијенио да „свака антируска хистерија увијек садржи у себи и антисрпску хистерију, и тако је било одувијек“.

/Срна/