НАРОДНА КУХИЊА ДНЕВНО ПОДИЈЕЛИ ОКО 700 ОБРОКА

279

Народна кухиња Митрополије црногорско-приморске свакодневно подијели 700 оброка за грађане који живе у сиромаштву, изјавио је координатор добротворног фонда ове митрополије „Човјекољубље“ Мишко Радоњић.

Радоњић је навео да током зиме није повећан број корисника и да очекују да ће на прољеће тај број бити смањен јер велики број људи буде ангажован у пословима у пољопривреди.

„Народна кухиња Храма Христовог Васкрсења свакодневно обезбиједи око 300 оброка за грађане Подгорице, а на нивоу Црне Горе 700 оброка. Поред овога, имамо 1.340 корисника који нам долазе једном седмично или једном у неколико мјесеци“, рекао је Радоњић поводом Дана социјалне правде који се данас обиљежава у свијету.

Он је за РТЦГ рекао да су једино ограничени развожењем хране, јер не могу да развезу толико оброка колико је оних којима су потребни.

Према његовим ријечима, у Народној кухињи се увијек спрема оброк више за оног ко наиђе, доброчинитељи су увијек ту да донесу намирнице, храну, новчано донирају, а и Митрополија за то одваја буџет.

/Срна/