НЕОПХОДНО ИМЕНОВАТИ АМБАСАДОРЕ У ПОДГОРИЦИ И БЕОГРАДУ

238

Србија и Црна Гора сматрају неопходним да именују амбасадоре у Подгорици и Београду, рекао је данас црногорски предсједник Јаков Милатовић послије сусрета са предсједником Србије Александром Вучић.

Оба предсједника су сагласна да је унапређење односа обострани интерес Србије и Црне Горе.

Вучић је рекао да је за Србију Црна Гора изузетно важан партнер, не само због економије, него традиционалне блискости грађана и великог броја Срба који живе у Црној Гори и Црногораца који живе у Србији.

Вучић је навео да га је Милатовић замолио да Црна Гора добије најповољнију позицију на ЕКСПО и да му је у име Србије и Одбора то и обећао.

Милатовић је нагласио да су присуство Вучића његовој инаугурацији и његова посјета Србији важни кораци ка политичкој ревитализацији односа, те нагласио да је веома важно кроз разговор градити повјерење, без обзира на разне теме о којима немају исто мишљење.

„На нама државницима је, не да односе реметимо, него да их унапређујемо због бенифита грађана. Сагласни смо да је неопходно да именујемо амбасадоре, Подгорица у Београду, а Београд у Подгорици“, рекао је Милатовић.

Према његовим ријечима, јачањем дипломатских односа почиње и рјешавање свих проблема важних за нормализацију живота грађана, те навео да Србија и Црна Гора дијеле заједнички европски циљ, док евроинтеграције за регион немају алтернативу.

„У свему томе ми као сусједи које повезују традиција, историја, економија, окрећемо нови лист. Ми смо пријатељи“, рекао је Милатовић и позвао Вучића да посјети Подгорицу.

/Срна/