РАДНА ГРУПА ТРАЖИ РЈЕШЕЊЕ ЗА ТАБЛИЦЕ

337

У Бриселу се данас одржава први састанак Радне групе делегација Београда и Приштине, а теме разговора су питања слободе кретања и регистарских таблица.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохији Петар Петковић изјавио да ће данашњи састанак бити на нову експерата како је договорено споразумом који је потписан 30. септембра.

Петковић је рекао да ће и једна и друга стране имати по четири члана у радној групи, управо за питања слободе кретања, регистарских таблица и други.

„Крећемо са првим састанком на којем ће се разматрати све што је неопходно за функционисање Радне групе, што је потребно да би се дошло до предлога решења које би касније требало да буде усвојено на високом нивоу“, рекао је Петковић.

Портпарол ЕУ Петер Стано потврдио је да ће данас у Бриселу бити одржан први састанак Радне групе у вези са рјешавањем спора Београда и Приштине око регистарских таблица.

Он је изјавио за Танјуг да ће се Радна рупа, састављена од експерата ЕУ, Београда и Приштине, састајати редовно, како је и договорено споразумом од 30. септембра, ради проналажења трајног рјешења за ово питање.

Тим споразумом прекинута је криза на прелазима између централне Србије и Косова и Метохије и враћена слобода кретања, уз почетак кориштења наљепница за регистарске таблице.

Састанци из оквира дијалога Београда и Приштине, на нивоу главних преговарача ће се одвијати независно од рада Радне групе.

/Срна/