ЕКИПА РТРС ПОЛОЖИЛА ВИЈЕНАЦ НА СПОМЕНИК „ЗАШТО?“

1685
БЕОГРАД, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Екипа Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/положила је вијенац на споменик "Зашто?" у београдском Ташмајданском парку у знак сјећања на 16 радника Радио-телевизије Србије /РТС/ који су страдали на својим радним мјестима 1999. године у злочиначком НАТО бомбардовању.

Екипа Радио-телевизије Републике Српске положила је вијенац на споменик „Зашто?“ у београдском Ташмајданском парку у знак сјећања на 16 радника Радио-телевизије Србије /РТС/ који су страдали на својим радним мјестима 1999. године у злочиначком НАТО бомбардовању.
У знак сјећања на страдале колеге екипа малог фудбала РТРС-а учествоваће у меморијалном турниру у малом фудбалу „Играјмо за 16“, који се у организацији РТС-а одиграва у Паско арени.

Капитен екипе РТРС-а Милорад Арлов изјавио је да та екипа на турниру, који се одржава 19 година, учествује осми пут.

„Веома нам је драго што нас РТС, наша братска кућа позива још од 2011. године да нашим присуством одамо почаст жртвама злочиначког НАТО бомбардовања 1999. године“, рекао је Арлов.

Он је додао да је овај турнир већ прерастао у покрет, јер учествују екипе из многих градова Србије, као и из дијаспоре.

„Нас Србе највише мука и патња повезују, зато ћемо стално долазити овдје. Вјерујем да се ово никада више неће поновити и да ћемо научити да морамо да се држимо заједно“, рекао је Арлов.

Поздрављајући све Србе на Космету, Арлов је навео да су свијеће запалили и за њих и за њихове муке, жртве и патње, као и за муке свих Срба преко Дрине – Републике Српске и Републике Српске Крајине у протеклих 20 година.

 

/Срна/