ПРОНАЋИ ПОЧИНИОЦЕ НАПАДА НА СРПСКОГ МЛАДИЋА У СЈЕВЕРНОЈ КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

1343

Српска листа саопштила је да очекује да ће институције задужене за очивање мира и безбједности најхитније пронаћи и казнити починиоце напада на српског младића у Сувом Долу у сјеверној Косовској Митровици и свих претходних напада, чиме ће послати јасну поруку да насиље не смије проћи некажњено.
У саопштењу се наводи да је, упркос договору који су прије два дана у Бриселу постигли предсједници Србије и самопроглашеног Косова да се проблеми на Косову и Метохији рјешавају дијалогом и да је потребно сачувати мир, синоћ у Сувом долу извршен оружани напад на Александра Јоветића.

„Екстремини кругови међу Албанцима показују да им смета дијалог и настојање да се проблеми решавају разговором, те и овим нападом показују своју нервозу и жељу за дестабилизацијом ситуације“, истиче се у саопштењу.

Из Српске листе појашњавају да је из аутомобила у покрету пуцано на Јоветића, кога сви у Косовској Митровици знају као примјерног младића и који је само пуком срећом прошао без тежих повреда, опасних по живот.

Предсједник Српске листе и градоначелник Сјеверне Митровице Горан Ракић упутио је захтјев Полицијској станици Сјеверна Митровица да најхитније успостави пункт у овом селу како би били спријечени евентуални нови инциденти.

Јоветић је синоћ упуцан из пиштоља у поткољеницу и послије оперативног захвата у болници у сјевереној Косовској Митровици налази се ван животне опасности.

 

/Срна/