САБОР СПЦ ОДГОЂЕН ДО ОТВАРАЊА ГРАНИЦА

991

Свети архијерејски Сабор Српске православне цркве /СПЦ/, који је био најављен за 14. мај, одгођен је до отварања граница када ће сви архијереји моћи да присуствују, речено је Срни у Патријаршији СПЦ у Београду.

У Патријаршији СПЦ су указали да Сабор у садашњим условима, када су границе затворене, не може да буде одржан јер би изостале бројне владике, па ће он, вјероватно, бити заказан када укупна ситуација коју је изазвала пандемија вируса корона буде стабилизована.

Из Патријаршије су нагласили да ће на дневном реду Сабора, када буде одржан, бити редовни годишњи извјештаји о раду Светог Синода СПЦ, Музеју СПЦ, о раду владика и остала важна питања.

У Патријаршији је потврђено да су њихова преосвештенства, епископи Ремезијански Стефан и крушевачки Давид, напустили ковид болницу у Земуну гдје су били на лијечењу, те су се вратили својим дужностима у епархијама.

Из Патријаршије су нагласили да се у вези болести владике крушевачког Давида доста спекулисало у медијима, а да је он у званичном саопштењу прецизирао да је након првог тестирања, 25. априла, са својим сарадницима био позитиван на вирус, док су два наредна теста, 28. и 30. априла, били негативни, те је у петак, 1. маја, отпуштен из Клиничко-болничко центра „Земун“, након чега се вратио у Крушевац.

/Срна/